Ajankohtaista

Tavataan Toivossa – M-talon lounaskahvila on kaikille avoin

Lounas-kahvila Toivossa tehdään ruokaa suurella sydämellä, vahvalla ammattitaidolla unohtamatta tärkeintä: ruoan pitää maistua!

– Valmistamme ruoat alusta pitäen itse ja aina tuoreista, mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista raaka-aineista, kertoo Tarja Ali-Rantala, joka omistaa Lounas-kahvila Toivoa pyörittävän Alitar Oy:n.

 

Toivoa ja iloa

Lounas on tarjolla joka arkipäivä klo 10.30–13.00. Kahvila on avoinna 9.00–15.00. Myös kahvilan suolaiset ja makeat tuotteet kuten marjapiirakka, korvapuustit ja sämpylät leivotaan itse, ja sen kyllä huomaa jo maustakin.

Toivon täytetyt sämpylät

– Hyvä, maistuva ruoka on meille kunnia asia. Minulle tarjoutui mahdollisuus tulla pitämään M-taloon ravintolaa, ja päätin tarttua siihen, sillä meillä oli juuri sopiva vaihe toiminnassa, kun edellinen sopimuksemme toisaalla päättyi. Aloitimme marraskuussa 2022, ja olemme viihtyneet oikein hyvin, vastahan tässä ollaan pääsemässä alkuun, Tarja jatkaa.

Tarjan oikeana kätenä Toivossa työskentelee keittiöpäällikkö Susanna Isoniemi. Vaikka lounaskahvilayrityksessä on usein kiire, tehdään töitä hyvällä mielellä ja yhteen hiileen puhaltaen.

– M-talossa on tosi mielenkiintoista olla ja asiakkaat ovat tulleet nopeasti tutuiksi. Tämä onkin työn parhaita puolia, hän kertoo.

Molemmilla naisilla on pitkä kokemus elintarvike- ja ravintola-alan työtehtävistä. Lounas-kahvila Toivon nimen ideoi Iida Ala-Varvi, joka on auttanut naisia muun muassa markkinoinnissa.

– Mielestämme Toivo kuulosti kivalta ja sopi hienosti yhteen Mahdollisuuksien talon kanssa. Haluamme osaltamme tuoda toivoa ja iloa tähän taloon, Susanna kertoo.

Salaattipöytää Toivon lounaalla.

 

Sopii myös pieniin juhliin

Lounas-kahvila Toivon tilat sopivat myös pienten juhlien tai muiden tilaisuuksien järjestämiseen. Ikkunoista avautuvat kauniit näkymät Kyrkösjärvelle.

– Tilan saa juhlavasti valaistuksen säätämisellä, juhlavilla pöytäliinoilla ja somisteilla, kaiken kruunaa herkullinen ruoka, minkä loihdimme asiakkaan toiveiden mukaan. Esimerkiksi noin 60 henkilön tilaisuudet onnistuvat tässä hyvin, Tarja sanoo.

Tietysti myös maistuvat kokoustarjottavat voi tilata Toivosta.

– Valikoimassa ovat esimerkiksi erilaiset suolaiset piirakat, täytetyt sämpylät, ruisleivät ja croissantit tai karjalanpiirakat munavoilla. Makeita herkkuja löytyy erilaisia piirakoita, pullaa tai vaikka herkullinen, paljon puhuttanut Britakakku erilaisilla mauilla. Lisäksi voimme toimittaa kokoustiloihin esimerkiksi hedelmiä ja virvokkeita, Susanna listaa.

M-talossa on hyvät kokoustilat, joten kaiken onnistuneeseen kokoukseen saa näin saman katon alta.

 

Kätevä ateriapalvelu

Samalla kun Toivon lounaslistan ruokalajit päivittäin valmistuvat, pakataan niistä annoksia ateriapalvelua varten. Alitarin ateriapalvelu kuljettaa lämpimät ja monipuoliset lounaat suoraan asiakkaiden kotiin.

– Meillä on oma lähetti, joka kuljettaa ruoat esimerkiksi ikä-ihmisille. Palvelun voi toki tilata kuka tahansa, joka ei omassa arjessa pysty tai ehdi valmistamaan päivän ruokia, Tarja kertoo. Palvelu tilataan suoraan Tarjalta tai yrityksen nettisivujen kautta osoitteesta www.alitar.fi.

Lounasruokaa Toivossa.

Monipuolinen yritys

Lounas-kahvila Toivon lisäksi Alitar Oy tarjoaa catering-palveluja ympäri Suomen. Yhtiöllä on kahdeksan työntekijää.

– Olemme liikkuva keittiö, ei tarvita kuin vettä ja voimavirtaa. Vaikka joskus kyllä on itsekin saatu virta tehtyä aggregaatilla, naurahtaa Tarja.

Yrityksen pyörittämä palvelu on myös Seinäjoen Minimanissa sijaitseva palvelutiski Delitar, josta löytyvät tuoreet lihat ja kalat sekä valmiita kylmiä ja lämpimiä ruoka-annoksia, jotka nekin tietysti valmistettu paikan päällä. Lihat ja kalat tulevat tiskiin läheltä.

 

Tervetuloa Toivoon!

Toivon lounas vaihtuu viikoittain. Tulossa on myös makuja maailmalta -viikkoja, jolloin listalla nähdään ruokia eri maista, esimerkiksi Espanjasta ja Italiasta.

Katso vaihtuva lounaslista Lounas-kahvila Toivon Facebookista tai osoitteesta www.mtalo.fi/lounaslista/ .

Tavataan Toivossa! 

Pääkuvan kuvateksti: Lounas-kahvila Toivoa pyörittävät Tarja Ali-Rantala (takana) ja Susanna Isoniemi.