M-taloon on keskitetty Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Seinäjoella toimivia psykiatrian toimintoja.

Näitä ovat lasten- ja nuorisopsykiatrian osastot ja poliklinikat, pikkulapsipsykiatrian poliklinikka, neuromodulaatiopoliklinikka, neuropsykiatrian konsultaatiopoliklinikka, psykiatrian ryhmähoidot, psykiatrian tehostettu avohoito, psykoterapiapoliklinikka, riippuvuuspsykiatrian poliklinikka, Seinäjoen psykiatrinen poliklinikka sekä syömishäiriöpoliklinikka. Poliklinikat sijaitsevat kerroksissa 1 ja 3  ja osastot kerroksissa 3 ja 4.

Muualla toimivia yksiköitä ovat geropsykiatrian osasto YA4 ja geropsykiatrian poliklinikka (Y-talo) sekä maakunnan psykiatriset poliklinikat (Kauhava, Lapua, Alajärvi, Kauhajoki, Kurikka).

Hyvää hoitoa ja tutkimusta

Psykiatrista hoitoa toteutetaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ensisijaisesti avohoitopalveluina, johon pääsee lähetteellä. Psykiatrisilla poliklinikoilla tutkitaan, suunnitellaan ja toteutetaan psykiatristen potilaiden hoitoa ja kuntoutusta potilaiden tarpeiden mukaisesti moniammatillisissa työryhmissä.

Osastoille ohjataan sellaiset psykiatrista tutkimusta ja hoitoa tarvitsevat potilaat, joille avohoitopalvelut eivät riitä.

Toipumista edistävä

M-talo on suunniteltu toipumista edistäväksi ja esimerkiksi osastoilla huoneet ovat yhden hengen huoneita. Valaistus ja valitut materiaalit tukevat myös elpymistä. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee turvallinen ulkoilutila, jossa voi nauttia kauniista maisemista. Ulkoilutilaan tullaan istuttamaan kasveja ja kukkia.

m_talo_toipumista_edistävä_ympäristö

Muuta toimintaa

Toteutamme myös kokemusasiantuntijatoimintaa. Kokemusasiantuntijat voivat toimia potilaille tai heidän läheisilleen tukihenkilönä osastoilla tai poliklinikoilla. Hän on vertaistuki vaikeassa tilanteessa sekä voi myös toimia potilaan ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön välisenä tulkkina hoitotyön arjessa. Osana sairaanhoitopiirin toimintaa järjestämme Voimaa arkeen -koulutusta.

mielenterveys_voimaa-arkeen

Tarkempia tietoja psykiatrian toiminnoista ja yhteystiedot löydät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta.