Seinäjoen Riippuvuusklinikka

Seinäjoen Riippuvuusklinikka sijaitsee kerroksessa 0, ja sinne on oma sisäänkäynti ovesta M6. Riippuvuusklinikka tarjoaa moniammatillista tukea täysi-ikäisille seinäjokisille päihde- ja riippuvuusongelmista kärsiville sekä heidän läheisilleen. Tuen tarpeet voivat liittyä alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin, rahapelaamiseen tai muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Toiminnan tavoitteena on akuutin päihdekierteen katkaiseminen, haitallisen riippuvuuskäyttäytymisen vähentäminen tai lopettaminen, päihteidenkäytön pitkäaikaisvaikutusten lieventäminen ja raittiuden tukeminen.

Miten hoitoon pääsee?

Seinäjoen Riippuvuusklinikalle voi tulla ilman lähetettä ja käynnit ovat maksuttomia. Ajoterveyden seurantaan liittyvät lääkärikäynnit ovat maksullisia. Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat luottamuksellisuus ja vapaaehtoisuus.

Palveluiden sujuvuuden takaamiseksi suosittelemme soittamaan Riippuvuusklinikan asiakaspalveluun 044 754 1638 ennen palveluun hakeutumista.

Läheiset ovat tervetulleita mukaan vastaanotolle. Läheiset voivat hakeutua palveluihin myös itsenäisesti.

Minkälaista hoito on?

Riippuvuusklinikalla toteutetaan avokatkaisua, vieroitushoitoa sekä tuetaan erilaisin psykososiaalisin menetelmin. Näiden lisäksi palveluihimme kuuluvat opiaatti-korvaushoito, ajoterveysseuranta ja hoitoonohjaukset. Riippuvuusklinikan kautta on myös mahdollisuus hakeutua ympärivuorokautiseen laitoskuntoutukseen. Otamme huomioon asiakkaan elämäntilanteen kokonaisvaltaisesti ja työskentelemme yksilöiden, parien, perheiden, verkostojen sekä ryhmien kanssa.

Asiantunteva henkilökuntamme koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, joilla on päihde- ja mielenterveysalan erityisosaamista. Meillä työskentelee lähi- ja sairaanhoitajia, lääkäreitä, sosionomeja ja sosiaalityöntekijöitä.