Ajankohtaista

Kyrkkärin kirjasto – tervetuloa tutustumaan!

Kyrkkärin kirjastossa on ehtinyt ensimmäisten viikkojen aikana käydä jo useita päiväkoti- ja eskariryhmiä tutustumassa. Vastaava kirjastonhoitaja Sini Mäkinen on pitänyt ryhmille satutuokioita.

– Ryhmät ovat pitäneet kovasti kirjaston tiloista, joiden suunnittelussa etenkin lapset on huomioitu hyvin, hän kertoo.

Kirjasto on tavoittanut jo monet muutkin asiakkaat.

– Talon henkilökunnan ja asiakkaiden lisäksi kirjastossa käyvät lähialueen asukkaat, jotka ovat ottaneet uuden lähipalvelun iloisen yllättyneinä vastaan. On mukavaa, että myös vanhan Törnävän kirjaston asiakkaita on löytänyt hyvin tännekin, Sini Mäkinen jatkaa.

 

Omatoimikäyttö mahdollistaa joustavan asioinnin

Jo lyhyessä ajassa useat asiakkaat ovat käyneet tekemässä sopimuksen omatoimikirjaston käytöstä. Omatoimikirjasto toimii omalla kirjastokortilla jokaisena viikonpäivänä 7–21 välillä. M-talon pääovista, eli ovesta M1, pääsee sisälle kortilla ja PIN-koodilla, jos ovet ovat suljettuna. Kirjasto sijaitsee heti pääovesta tultua vasemmalla, ja myös sen ovella on kortinlukija, jolle korttia näyttämällä ja PIN-koodin antamalla pääsee sisälle kirjastoon.

– Sopimus omatoimikirjaston käytöstä tulee tehdä, ennen kuin palvelua voi käyttää. Sopimus on aina kirjastokohtainen, eli vaikka olisi jo johonkin kirjastoon tehnyt sopimuksen, täytyy käyttö avata myös tänne meille. Sopimuksen voi tulla tekemään, kun henkilökuntaa on paikalla, Sini Mäkinen kertoo.

Henkilökunta on kirjastossa paikalla arkisin 8.30–15.30, paitsi keskiviikkoisin klo 10.00–18.00 ja perjantaisin klo 14.00 asti.

Kyrkkärin kirjaston avainlukija

 

Kevättalvelle tulossa kirjailijavierailu

Kyrkkärin kirjastossa pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään erilaisia tapahtumia. Ainakin kirjailijavierailu on suunnitteilla jo kevättalvelle.

– Olemme avoimia myös yhteistyölle, eli tarjoamme tilojamme muihinkin kuin kirjoihin liittyviin tapahtumiin, jos joku taho haluaa jotain järjestää. Tapahtumat voivat olla melkein mitä vain, mutta esimerkiksi mielenterveyteen tai yhteisöllisyyteen liittyvää, Sini Mäkinen tuumii.

 

Seuraa ja pysy ajan tasalla

Kyrkkärin kirjaston sosiaalisen median tilit Facebookissa ja Instagramissa kannattaa ottaa seurantaan. Kirjasto päivittää Facebook-sivulleen, jos esimerkiksi omatoimilainauksen laitteissa on jokin häiriö tai muita nopeaa tiedottamista vaativia asioita.