Ajankohtaista

Lounaskahvila M-cafe tarjoaa monipuolista, tuoretta ja maistuvaa

M-talon 1. kerroksessa sijaitseva lounaskahvila M-cafeen on mukava poiketa lounaalle tai kahville. Lounas on ollut suosittu, valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun.

– Avasimme lokakuun lopussa, ja hyvin on toiminta lähtenyt pyörimään. Toki vielä hieman haemme hyviä käytänteitä. Pyrimme tekemään muutoksia tulevalle vuodelle asiakkaidemme palautteiden ja toiveiden mukaan. Paljastan sen verran, että aukioloajat tulevat hieman muuttumaan ja toivotut kevyemmät lounasvaihtoehdot ovat tulossa, kertoo ravintolan päällikkö Eemeli Kujanpää.

 

Paljon itse tehtyä

M-cafen ehdoton valttikortti on se, että lähes kaikki tehdään itse omassa keittiössä. Kahvilankaan tuotteet eivät ole valmispakkauksia, vaan sämpylät ja croissantit täytetään aamuisin omin käsin ja pullat paistuvat päivittäin.

– Lähes kaikki tuotteemme valmistamme laktoosittomia. Pyrimme valmistamaan tuotteet myös gluteenittomina, kuten esimerkiksi mustikkapiirakan, kinkku- ja kasvispiirakan sekä suklaamousse- ja limejuustokakkumme. Talon suklaamoussekakku onkin noussut suureen suosioon ja on ollut hitti myös kokoustarjoiluissa. Talon pannaria on tarjolla kahvilassa ja lounaan jälkkäripöydässä; sekin tehdään täällä paikan päällä omassa keittiössä, Eemeli kertoo.

Kiertävä lounaslista vaihtuu viikoittain, mutta kaksi päivää on aina varmaa.

– Maanantaisin on tarjolla lohta ja perjantaisin burgereita. Linjastosta löytyy aina myös pääruuan lisäksi makkaraa, kanaleikettä ja ylikypsää possua. Vegaaniset vaihtoehdot ovat tarjolla päivittäin: gratiini, kermaperunat ja vegechili ovat keränneet kovasti kiitosta, hän listaa.

Salaattilinjasto on niin ikään runsas.

 

Kuka tahansa voi poiketa

Eemeli korostaa, että kuka tahansa voi tulla lounastamaan tai kahvittelemaan M-cafeen.

– Asiakkaina on toki paljon talon henkilökuntaa, mutta talo on kaikille avoin. Tänne on helppo tulla, sillä M-talo on mukavasti lenkkeilyreitin varrella ja omalla autolla pääsee lähelle pääovea. Pysäköidä voi maksutta, talon parkkialueella on 4h pysäköintiaika kiekolla.

 

Tarjoilut tilaisuuksiin

M-talossa on kaksi kokoushuonetta, Pikkulokki ja Isolokki. Tiloissa voi järjestää enintään 30 henkilön tilaisuuksia. Esittelyt tiloista voi katsoa tästä linkistä.

– Kokous- ja tilaisuustarjoilut voi tilata tästä meiltä. Katamme tai tuomme tarjoilut tiloihin, joten tapahtuman järjestäjälle ei koidu lisävaivaa. Meiltä voi kysyä lisää tarjoiluista, Eemeli kertoo.

M-cafen omistaa Holy Smoken ravintoloitsija Saku Salo.

– Ylpeys hyvää ruokaa kohtaan nousee esille päivittäin, tervetuloa tutustumaan M-talolle lounaskahvilaamme, Eemeli toivottaa.

 

M-cafen aukioloajat 1.1.2022 lähtien

ma–pe 9.00–16.00

Lounas tarjolla 10.30–13.30

Ajankohtaisia ilmoituksia ja päivityksiä kannattaa seurata M-cafen Facebook-tilillä @MCafesjk.